2011. október 10., hétfő

100.

Ez itt az ünnepi, avagy jubileumi 100. bejegyzésem ebben a blogban :) Azért jól haladok ahhoz képest, hogy még csak pár hónapos a blog, de ugye olyan, mintha ötöt írnék. Tény, hogy a kertes és a könyves része most kicsit háttérbe szorult. A kerttel nem is foglalkozom annyit, mint amikor a külön blogot kezdtem, meg a szezonnak is gyakorlatilag vége van. A könyves csak azért visszafogott most - egyébként ugyanolyan sokat olvasok - mert épp egy német nyelvű krimi kellős közepén vagyok. Jó kis kihívás, régen olvastam már németül, sőt régen is tanultam vagy beszéltem, de szeretném, ha nem kopna el teljesen a tudásom. Péter biztatott, hogy olvassak németül, nehéz volt belejönni, eleinte egy-két oldalt gyűrtem csak le egyszerre, de ma már kötés közben is tudom olvasni, és olyan napi 20 oldalakat felfalok, úgyhogy most már viszonylag hamar végezni fogok vele, és akkor beszámolok róla részletesen is. 
A kreatív-konyhás oldalam kicsit felerősödött, inkább a kreatív, egyrészt motivál a Fonalfaló, másrészt motivál Csongor, és annyi szép gyerekpulcsit meg kiegészítőt látok könyvekben, újságokban, hogy az is motivál. Ja meg magamnak is kinéztem már egy poncsót, egy mellényt és egy pulcsit, mind pocakra való elvileg, és jól fog jönni még a hátralévő két, két és félé hónapra, aztán el is bonthatom akár. Nem mind lesz fonalfalós, sok szép fonalat vettem nemrég, és sajnálnék azokból nem használni. Nemsokára kész Regő mellénye maradék fonalakból, aztán jön a poncsó, amire már vagy egy éve vár a fonal. A konyhás rész viszont szintén kicsit háttérben van, mert nem kívánok semmit, nem fér belém semmi, és nincs ötletem, hogy mit kéne sütni-főzni, Pétert és Marcit kérdezgetem, hogy mit ennének, úgyhogy pénteken rakott krumpli volt, ma meg sóska. Mondjuk a hétvégén mézes-mustáros pácolt csirkemellet ettünk salátával, amihez öntetnek a maradék pácot kevertem össze joghurttal, finom volt. 
És hát mindig is a gyerekes blogok voltak a legaktívabbak, mégiscsak ők töltik ki az életem és gondolataim nagy részét :) Nemsokára lesz kullancsoltás, Regőnek fütyi - és szívzörejkontroll a doktornőnél, Marcinak mindenféle iskolai programok, jön a nyaralásunk, amikor ők a mamánál lesznek, és úgy általában a mindennapok. És a szülésig sincs már sok hátra, addig meg még Csongorral is lesznek ultrahangok, vizsgálatok, vásárlások, aztán pedig mesélhetek róla is :)
Amiről még be akartam számolni, hogy belekezdek a Flylady programba - már egy ideje igyekszünk valamiféle rendszer alapján tartósabbá és könnyebbé, szervezettebbé tenni itthon a rendet meg a háztartást úgy általában, erről a programról meg már egy éve is olvastam, aztán többször újra, nemrég pedig Kikocsnál láttam, hogy van olyan oldal is, ami napi hírlevelet küld az aktuális teendőkről. Belevágok, hátha segít, nem árt három gyerekkel is majd tartani az iramot :) Drukkoljatok!

2 megjegyzés:

kikocs írta...

Gratulálok a kerek számhoz!
És hajrá FlyLady! :)

Bori, Bende, Zsombor, Zsu írta...

Gratula a 100.-hoz :)
Flyladyt kerülgetem én is jó ideje, de valahogy még sosem kezdtem bele.