2011. október 11., kedd

Regő és a nagy ágy - második kísérlet, első felvonás

Tegnap végre sikerült elpakolnunk a leesésgátlós ágyról a még ott várakozó dobozokat és a tartalmukat - igen, ez még a festés miatt volt ott máig. Már egyszer volt egy kísérletünk nyár elején arra, hogy Regő ott aludjon, de akkor nem jött be, amikor ugyanis néhány perccel villanyoltás után keserves sírásra szaladtunk be, és kiderült, hogy Regő a sötétben kimászott az ágyból, fel a galériaágy létráján, és leesett, akkor gyorsan feladtuk a kísérletezést. Most, hogy elpakoltunk - amit egyébként főleg Marci vezényelt és végzett is - gondoltuk, próbáljuk meg újra. Együtt tettük át Regő paplanját, párnáját és a "népét" (kifejezés copyright a Kramer kontra Kramerből, ahol Billy aludt egy halom plüssel, amiket úgy hívott, hogy a népe :) ) szóval látta ő is, tetszett neki, rögtön bele is feküdt, és közölte, hogy alszik. Azért én még rávettem, hogy előtte fürödjünk is :). Mese után simán ment a nagy ágyba, rá se nézett a kicsire, Marci is lefeküdt, én meg kijöttem, és vártuk, mi lesz. Jó sokáig dumáltak, illetve egyszer ki is szaladt Regő, de ahogy visszavittem, szépen lefeküdt újra, aztán el is csendesedtek.
Hajnalban - talán már Péter ébresztőjére ébredt meg, mert már öt óra körül volt - kicsit nyafogott, apa ment be hozzá, és azt mondta, olyan volt, mint aki nem találta a helyét, nem tudta, hol van. Kicsit felvette, megnyugtatta, aztán gond nélkül visszafektette. Innentől tulajdonképpen nem tudom, hogy volt-e még alvás, mert volt csend is, beszélgetés is - Marci is felébredt - de végül csak fél hétkor keltek fel, amikor Marci órája csörgött, és csak akkor jött ki Regő, amikor Marci is. Most zajlik a második felvonás, azaz a délutáni alvás, meglátjuk, mi lesz :) Jó lenne, ha átszokna, mert akkor be tudnám rendezni Csongor ágyát, babasarkát is. Mondjuk ha utálná, akkor nem erőltetném, vennénk még egy olcsó kiságyat, és később eladnánk, de azért jobb lenne, ha nem kéne :)

3 megjegyzés:

Gabka írta...

Na ez majd nálunk is gond lesz! Rékám annak idején gond nélkül szokott bele az új ágyba, amikor Attilám pocakba került, még élvezte is új birodalmát. Attilám viszont kifejezetten ragaszkodik a kiságyához - bőven van még időnk, de felmerült, hogy ha gondot okoz majd, inkább mi is beszerzünk valami olcsó kiságyat másikat, de nem rakjuk ki a helyéről Attilát. Azért van még pár hónapunk ezen rágódni szerencsére! :-)

Orsi írta...

Drukkolok, hogy Regő hamar és könnyen átszokjon a nagyágyra! Mi még mindig nem vettük le a kiságy rácsát, mert félek, hogy meglógnak alvásidőben. :)

CsaládiKuckó-Anita írta...

Drukkolok hogy mostmár szeresse Regő és átszokjon a nagyfiús ágyba! :) Hálistennek Dávid pikkpakk átszokott, semmi problémánk nem volt ilyen ügyben.