2011. október 5., szerda

Ági ruhája, meg egy kis sapka

Végre elkészültem a húgom ruhájával, nem kis munka volt, főleg a fonal miatt. Nem hasonlít tökéletesen az eredetire, ez lenne az és ez a ténylegesen elkészült ruha:

Ági egy bukléfonalat vett hozzá, amit bevallom, sokat szidtam :) Egyrészt egy kicsit nehezebben kezelhető, csomósabb fonal volt, mint amivel tényleg szívesen dolgozom. Másrészt a minta annyival szebben kijött volna egy sima fonalon, de neki ez tetszett, és ez a lényeg :) Amiért nagy munka volt: sosem kötöttem még női ruhát, sosem kötöttem még körben és sosem kötöttem még angol nyelvű leírás alapján, ezúton is köszönöm a súgót Erikának! A körben kötést pedig Gabitól kapott videólinkeken tanultam meg, de az még tavasszal volt, amikor elkezdtem a ruhát, az alján a csipkét megcsináltam, aztán félretettem, jött a nyár, meg jobban csábítottak a babatakarók :) Itt a csipkeminta közelről:

A színe az első képen áll közelebb a valódihoz.
Amikor készen lett, gyanúsan nézegettem, hogy mintha nagy lenne, már a kötés vége felé féltem is ettől... Valahogy úgy sikerült, hogy a nyaka, válla, karja, hossza jó, de a dereka fogyasztása nem lett annyira karakteres, látszik ugyan egy szűkítő vonal, de mégsem lett sokkal keskenyebb a dereka, mint a válla vagy a csípője. Így aztán kötöttem még két szalagot a derekára, amivel hátul lehet szabályozni a bőségét, és remélem, hogy felvéve is jól fog kinézni. 
Aztán még készült a napokban egy kis sapka Regőnek a bárányos takaró maradék fonalából. Már Marcinak is volt egy hasonló, nagyon szeretem, jól takarja a gyerek fülét, homlokát. Amúgy is akartam Regőnek is egyet, de amikor hétvégén anyuéknál maradt a sapkája, el is jött az ideje. Jóval egyszerűbb, mint amilyennek kinéz, két nap alatt megvan mindenestül. A megkötőjét horgoltam hozzá, még mindig csak eddig terjed a horgolótudományom :D 

Mindkét darab megy a Fonalfalóba, a ruhának csak a csipkeminta feletti része :)

6 megjegyzés:

Ági írta...

Nagyon jól néz ki a kép alapján, a megkötővel meg biztos jó is lesz. :) Mikor kapom meg? :) Kösziiiiiiiiiiiiii

Timi írta...

Elviszem két hét múlva anyuékhoz, és ha mentek Ti is, akkor elhozzátok :) Illetve már nem is két hét, 15-én :)

Ági írta...

Okés. :) Kíváncsi vagyok. :)

Emese írta...

Nagyon ügyes vagy!

Névtelen írta...

Nagyon jó a ruha is, hatalmas munka, de nagyon tetszik a sapi nagyon ötletes a kivitelezés, szép lett.

Timi írta...

Köszi Lányok :)