2011. október 14., péntek

Kontroll és oltás

Ma mentünk vissza a gyerekorvoshoz a szívzörej és az ingahere ügyében, meg a kullancsoltás is aktuális volt, Regőnek a második, Marcinak a harmadik ismétlés. Abban sem voltam biztos, hogy megkaphatják, kicsit náthásak, de jobban izgultam a másik két probléma miatt. 
A gyerekek egyébként felfordították a várót - na jó, nem, csak mindig ezt mondom - de viszonylag hangosak és elevenek voltak, ami egyébként nem baj két egészséges fiúgyerek esetében, de most sok beteg, bágyadt kisgyerek és főleg kislány üldögélt ott, úgyhogy az a tipikus szituáció volt, amikor mindenki szépen ül, csak az én két gyerekem ugrál és hangoskodik. Kicsit égtem, de azért magamban azt gondoltam, remélem, máskor, máshol az ő gyerekeik is ilyenek, vagy az ő szüleik is láttak már hasonlót :)
Naszóval a lényeg: a szívzörej megvan, de halkabb, nincs vele teendő. A here viszont most is ingázik, most sem tapintható a jobb oldali, meg kell mutatni a gyereksebészeten. Figyeltem az eltelt bő egy hónapban, hol volt, hol nem volt, mint a mesében. A sebész még mondhatja azt, hogy ez nem komoly, még rögzülhet lent, de azt is, hogy ezt már rögzíteni kell, és akkor az egy kisműtét... ezt nem kérdeztem meg, hogy pontosabban mit takar. Jövő pénteken megyünk a sebészetre, már kaptam is időpontot, izgulok.
Az oltást aztán mindketten megkapták, Regő most egy kicsit többet panaszkodott, mint a legutóbbi alkalommal, de ügyes volt azért. Jobban zavarta a combjára ragasztott vatta, mint maga az oltás :).

2 megjegyzés:

kikocs írta...

Amikor benn voltunk a sebészeten, a kisműtét az volt (sérvek, meg ilyenek), hogy reggel bejöttek, befeküdtek, pizsama, ágy, minden aztán altatásban műtét, aztán x óra megfigyelés, és általában a délutáni vizit után, 5 óra felé mehettek haza, mert nem volt semmi gond. De hátha még ezt is megússzátok, és lehet még várni...

Timi írta...

Köszi Kikocs, ez így egész elviselhetően hangzik. De azért jó lenne ezt is megúszni... pénteken kiderül! :)