2011. október 3., hétfő

Anyai kommentek

Azért nem hagyhatom szó nélkül Marci válaszait :)
Igyekeztem szó szerint azt írni, amit ő mondott, a "hátőőő"-ket lehagytam a mondatok elejéről. Az elején lelkes volt és nevetve válaszolgatott, a végére eléggé unta és leblokkolt, a kedvencek már komoly fejtörést okoztak neki. Ha sorra veszem, akkor amihez úgy érzem, hogy hozzá kell szólnom:
- a gyerekkoromról: tényleg volt ilyen történet, én meséltem Marcinak :) Karfiolleves volt...
- a 32 év stimmel
- abban, hogy mit szeretek csinálni meg miben vagyok jó, azt hiszem, egész jól ismer Marci. A jegyek fontosságát kicsit túldimenzionálja, természetesen nagyon örülök és kimutatom, megdicsérem, ha jó jegyet hoz, de nekem nem annyira a jegyek a fontosak, hanem hogy gondolkodjon, megtegyen mindent, ami tőle telik, és az is, hogy kreatív legyen (amit az iskola ugye nem annyira díjaz).
- a "gépezés" emlegetését is kicsit túl soknak éreztem már közben is. Engem tényleg relatíve sokat lát Marci a gép előtt, mert skype-n tartom a kapcsolatot a külvilággal, blogot írok meg babanaplót, benézek a facebookra és fórumokban is részt veszek. De ez úgy zajlik, hogy teszem a dolgom, és közben ide-idenézegetek. Marcinak viszont elég szigorúan napi 20 perce van számítógépes játékra, és pl. edzéses napokon van, hogy ez is elmarad. Pont emiatt örül annyira, ha néha kivételesen sokat játszhat :) de a játékok köre is eléggé limitált.
- a kedvenc Fanta narancsot nem tartjuk ám itthon, ünnepekkor szokott kapni :)
- a hosszas filmlistához: nagyon nehezen tudott volna egyetlen kedvencet mondani, kicsit le is blokkolt akkor már, úgyhogy odament a dvd-khez, és amit látott már és szereti, azt sorolta. Vannak természetfilmek és általa "tudományos filmnek" nevezett ismeretterjesztők, és vannak szórakoztató filmek is, meg nem konkrétan gyerekeknek szántak is. Az Avatart együtt láttuk úgy, hogy én már láttam nélküle, és együtt, két részletben néztük meg a háromórás filmet itthon, dvd-n.
- a kedvenc játék is inkább már a fáradtságból származik, nagyon szereti a Cluedo-t tényleg, de mivel ahhoz legalább három ember kell, ritkán tudunk játszani. Sokat autóznak Regővel, szeret a kertben játszani, különféle pályákat épít, labirintusokat rajzol. Szeret társasozni is, építeni vagy legózni viszont inkább csak együtt, segítséggel.
Összességében jó játék volt ez, érdekes, és számomra megnyugtató, úgy látom, elég jól ismerjük egymást a fiammal.

2 megjegyzés:

Gabka írta...

Érdekes ez a játék, bár Rékám még elég kicsi hozzá a maga három évével, azért lehet, hogy egy leegyszerűsített formában megpróbálkozom vele.
A nagyfiad válaszai zabálnivalóak, jókat nevettem közben. :-) Főleg, hogy vizuális típus vagyok és elképzeltem az arcát, meg az ööö-ket.... :-)

Timi írta...

Igen, én is azt sajnálom, hogy Regő még kicsi hozzá :) Réka már mondhat érdekeseket :)
Marci ideült mellém Regő kis hintaszékébe, és élőben írtam, amit mondott :)