2012. február 2., csütörtök

Leendő apuka

Marci biztosan jó apa lesz :) Regő meg nagy dumás. Újabban nála mindennapos a "köszönöm, de nem kérek", az "azt szeretném kérdezni" és hasonló fordulatok helyes használata. Ma ebéd közben megint válogatott, kínáltam paradicsomos káposztával, virslivel, tegnapi maradék rizzsel, mindre ez volt a válasz: "köszönöm, de nem kérek". Közben Marci folyamatosan terelgette: Regő, ez a finom ebéd, finom a virsli, tessék enni. Olyan szépen beszél vele, és sokkal türelmesebb, mint én! 
Kértek narancslét, előbb Regő, majd Marci is, mire Regő azt mondta neki: Te nem kapsz narancslét, sajnos. (De persze kapott).
Végül Regő pár kanál joghurtot evett, aztán amikor azt sem kérte, mondtam, hogy akkor lehet menni aludni. El is vittem, álmos is volt, úgyhogy gond nélkül lefeküdt, de egyszer azért kijött. Közben mi még ebédeltünk Marcival, ahogy hallottuk az ajtónyitást, Marci felugrott, odament hozzá, megkérdezte, mit szeretne, aztán szépen visszakísérte aludni, be is takarta. Remélem, a következő húsz évben inkább csak gyakorlatra tesz szert és nem elege lesz a kicsikből, mire odajut, hogy nemcsak testvérei, de saját gyerekei is lehetnek.

3 megjegyzés:

Orsi írta...

Nagyon édes lehet Marci, ahogy Regővel bánik, és majd Csongorral is gyakorolhat. :) Ő már egy igazi nagy és okos báty! :)

Névtelen írta...

Ezt nagyon jó érzés lehet látni, igazi "komoly" bátyó már Marci. Már én is tapasztalom ezt a nagyobbik Máté fiamnál és ezt nagyon szeretem :)))

Emese írta...

Jaj, de édesek! Marcid pedig kölcsönkérem! ;) :D