2012. május 1., kedd

Hosszúhétvégézős

Hát, kitört a nyár. Jól lefoglaltuk magunkat a hosszú hétvégén, aminek még nincs is vége, de komoly esemény már nem várható :) Volt itt játék, munka, kirándulás, pihenés, naplószerű bejegyzés következik, mert máshogy már nem is emlékszem, mi mikor volt.

Szombatra és vasárnapra terveztük a kerti munkák nagy részét, hogy a plusz napokon tudjunk pihenni. Péter végre hazahozta a rotációs kapát (továbbiakban: rota) a szervizből, nagyon ideje volt már! és felrotálta a zöldséges eddig parlagon heverő részét. Vettünk egy komposztaprító gépet, amivel főleg nem magát a komposztot fogjuk aprítani, hanem a lemetszett ágakat, venyigét. Mi délelőtt Marcival sütöttünk-főztünk: én az ebédet, ő kókuszos-ananászos muffint. Sajnos, mire készen lettünk, már annyira meleg volt, hogy nem mentünk ki a kertbe, de Regő végig kinn volt Mamával. Ebéd után pihenés, Marci volt játszótéren is, aztán délután amerikaifoci-bemutató volt a focipályán, oda ment. Miután a kicsik felkeltek, kimentünk mi is, Marci egy csapat fiúval dobálta a tojás alakú labdát, de amúgy a bemutató nem volt nagy szám, és nézők se voltak sokan.

Közben Regővel a nyári melegben kísérletbe fogtunk: alsónadrágban és pólóban szaladgál, és biztatom, szóljon, ha pisilnie kell. Szombaton még többször bepisilt, be is kakilt, de tegnap már egy alkalom után szólt, igaz, kint nem sikerült neki, de bent a bilibe pisilt, ma pedig még kint nem volt így, de bent is szólt egyszer :)
Marci még játszótéren is volt valamikor a nap folyamán, aztán a focipályáról hazatérve dolgoztunk a kertben, már nem emlékszem, hogy mit. Péter több részletben körben mindenhol lenyírta a füvet is.
Alsógatyás Regő :)


Vasárnap délelőtt a kicsikkel elmentem vásárolni, Marci inkább a játszóteret választotta, jó, hogy őt már el lehet engedni egyedül :) Hazafelé jövet arra kanyarodtunk, és szóltunk neki, hogy most már jöjjön, egy ideig követtem autóval, ahogy biciklizett. Délután választhatott, hogy velünk jön barátokhoz, vagy apához megy - megbeszéltük az apjával, hogy most ő választ - és apát választotta, mi pedig Joe-ékhoz mentünk, ahol Regő most már nagyon jól elvolt a kertben a nála fél évvel idősebb Dominikkal. Most már ezt is figyelgetem, hogy hogy jön ki, hogy játszik együtt hasonló korú gyerekekkel, akik nem rokonok, de aranyosan autóztak, futkároztak, csúszdáztak, mi meg beszélgettünk. Vicces volt, hogy Regő kapott egy sütit, és rá nem jellemző módon azzal szaladgált, mindig volt valami fontosabb dolga, nem ért rá megenni :). Azért végül csak elfogyott. Mivel Regő alvása után indultunk, jó későn értünk haza, a szokásostól eltérő kilencórai lefekvés következett.
Hétfőn, azaz tegnap igen mozgalmas napunk volt. Reggel a veszprémi állatkert felé vettük az irányt, ahogy mindenki felkelt és megreggelizett, indultunk, de már így se sikerültünk elég koraira: az alsó parkoló már megtelt, és melegebb is volt, mint ahogy igazán élvezetes lett volna. Nem is akartuk megnézni az egészet, és Regő, mint kiderült, most abban a korban van, amikor ugyanazt a négy-öt állatot akarja inkább többször és alaposabban megnézni, nem mindent egy kicsit. Úgyhogy főleg a szavannakifutó részen voltunk, zsiráfokat, zebrákat, orrszarvúkat láttunk, meg tevéket is, kecskét etettünk, bementünk a majomházba, és a kertjében halakat meg teknősöket néztünk.



Felváltva jöttünk-mentünk egyik és másik gyerekkel Péterrel, ahogy épp alakult. Csongor egész jól bírta, csak valaki beszéljen neki folyamatosan :) Regő is, de aztán a végére nagyon elfáradt, és pont addigra jött ki Csongor is a béketűrésből. Így alakult ki az a helyzet, hogy Csongor a karomban, Regő a babakocsiban hagyta el a helyszínt, ami később odáig fajult, hogy leültem az árokparton szoptatni, míg Regőt apja eltolta az autóig, és visszajöttek értünk. Ki is dőlt mindkét gyerek, emiatt Regő itthon már nem aludt tovább, de a csendespihenője megvolt, főleg olvasott és dumált magában a szobájában. Csongor viszont átaludta a délutánt: négy órát aludt egyhuzamban! Mi pedig kis pihenés után belevetettük magunkat a kertbe, Regő így:

én pedig felástam a leendő virágágyásomat. Hagytam benne egy tő pipacsot, egy sor krizantémot, pár tő bíbor kasvirágot, és ültettem, illetve vetettem dáliát, kurkumát, estikét, haranglábat és napraforgót. A kurkuma nagyon érdekes, ugye nekem a fűszer ugrik be, de ez egy hagymás virág, kíváncsi vagyok, milyen lesz, a neve miatt vettem meg. 
Aztán elkezdtük a krumpli vetését ketten Péterrel, és közben ébredt fel Csongor, úgyhogy váltottunk, és Marika néni ment ki, én be. Vacsi, fürdés, mese, közben ők is végeztek - körülbelül 150 tő krumplink lesz -, és Péter elcsábított a városba egy jeges teás könnyű vacsorára. Tökéletes nap volt :)
Ma meg aztán éljen május elseje, reggel megnéztem az újságban, hogy hol milyen majális van, de nem találtunk olyat, ami Regőnek való lett volna, találgatásra meg nem indultunk el, helyette inkább a nagypapához mentünk, de előtte még sétáltunk egy kicsit a környéken: láttunk székelykaput, voltunk tónál, aztán a szökőkútnál találkoztunk a nagypapával.


Az első fagyi :)


Itthon ebédeltünk, aztán mindenki aludt, és most nekem volt a legjobb, mert akkorát aludtam, hogy amikor ébredtem, azt hittem, szerda reggel van. Nem volt nagyon hosszú, de mély, pihentető :) 
Aztán volt uzsonna, kertezés, Péter alakítgatja a homokozó helyét, remélem, a jövő héten meglesz. Én ma már főleg pihentem és gyerekeztem, most meg megyek, mesélek Regőnek. Ez a bejegyzés hosszú órákon át született, már túl vagyunk a vacsorán és a fürdésen is :). Remélem, mindenkinek legalább ilyen jó hétvégéje volt! Nem történt semmi különös, mégis olyan kellemes napok voltak.

4 megjegyzés:

Gabka írta...

Na ti sem unatkoztatok, úgy látom! Az állatkert nálunk is sláger, Rékát már minden érdekli, Attilának még valóban 4-5 olyan állat van, amit szívesen elnézeget, de azokat akármilyen hosszan.

Kataca írta...

Nagyon mozgalmas napjaitok voltak, de a jó benne, hogy együtt, és semmi kényszer :).
A szökőkút mellett megyünk el minden nap oviba!!!!!(és mindig vizes lesz a gyerek hazafelé :) )

Dius írta...

Pont ilyen jó volt. Bár mi sehol nem voltunk, de mégis... :)

Orsi írta...

Szuper hétvége volt! :)