2012. május 24., csütörtök

Méricske

Még szerdai adat: Csongor 7430 gramm és 67 centi, 320 gramm egy hónap alatt és öt centi két hónap alatt, most néztek percentilist is, picit átlag fölötti az öthónaposom. Érdekesen belesimul az átlagba a négy kiló fölött született babám, és az egyetlen gyerekem lesz, aki nem fog duplázni félévesen :) Megkérdeztem, meséltem a mozgását, mindent jól csinál, ügyes, okos és szép. Még szép :)
Regő 93 centi magas, már nem számít alacsonynak, épp egy picit az átlag alatti, de négy centit nőtt két és fél éves kora óta, ez megnyugtat, nem lesz alacsony a fiam. Mert azért egy férfi legyen magas. Na jó, szerintem így is 180 fölött lesz, szóval nem kell félteni őt se.

Egy másfajta centit is vágunk: erősen számlálunk vissza az iskola végéig. Fárasztó ez a május: rendezvények, sportnap - amit harmadszor halasztanak az időjárás miatt - aikido vizsga, várakozás a zeneiskolai eredményre, témazárók... Közben azt is érzékelem, hogy lazít kicsit a tanító néni. Most mindenfélébe belekóstolnak kicsit, ami már jövő évi tananyag: törtekbe, mértanba, de ebből már nincs számonkérés, nincsenek hosszú, többórás leckeírások. Okosan csinálják. Kimerült ilyenkor már gyerek és szülő egyaránt. És nem mondom, hogy a szülőnek a nyári szünet egy kifejezett pihenés, de mégiscsak szabadabb, kötetlenebb, mint az iskolaidő. Közben szervezem Marci nyarát, megy mindenfelé: mindkét testvéremhez, a szüleimhez, apával tengerpartra, hozzánk is jön Bence, és tervezünk egy csomó itthonról kiindulós programot, meg együtt is nyaralunk Ságváron... A végén ki fog derülni, hogy rövid lesz ez a nyár.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Biztos, hogy nyáron sem fogtok unatkozni ... de a május és a nyár már csak ilyen programokkal teli kell, hogy legyen. ha erre jártok, szívesen látunk titeket!

Emese írta...

Csongor igazán nagy baba, egy 4 kg feletti súllyal született babának nem is kell fél évesen dupláznia :)
Regő egyáltalán nem kicsi! Marcipán legutóbb 95cm volt, s emlékszel, mennyivel nagyobb volt anno Regőnél.

Dominika írta...

Gyönyörű lett, nagyon ügyes vagy!

Orsi írta...

Szép méretei vannak a fiúknak! :)
A nyár rövid lesz, bizony, de Marcinak nagyon sok jó program ígérkezik! Tök jó, hogy a suliban már lazítanak, ilyenkor már nem lehet nagyon koncentrálni. :)