2012. június 20., szerda

Féléves

Hat hónapos lett az én picike babám, el se hiszem... a hathónaposok már olyan nagyok, esznek, meg mindenféle mozgásokat produkálnak, én meg még mindig picurkának hívom ezt az apróságot :) Nyilván, mert ő a harmadik, a hatalmas és a kicsi, de mégis nagy bátyja mellett picurka is marad még egy ideig. 

Amúgy meg biztosan tudja, hogy hat hónapos, mert mindent csinál, amiért két hete még aggódtam: forog, tenyéren támaszkodik, játszik hason, szóval tökéletes. Jó, most se közlekedik gurulva keresztül a szobán, de már szinte felesleges neki takarót letenni, hogy azon rugdalózzon, mert valamilyen mozgásformákkal a kanapé alatt köt ki. Hanyatt fekve tolat, sarkon támaszkodik és a feje irányába tolja magát. A kiságyban mindenféle pózokat vesz fel, és nagyon érdekeseket talál ki, amíg végre elalszik. A kedvenc játéka a lába, most már a szájába is veszi, meg fürdéskor a zuhany csöve, de rendeltetésszerűen is játszik azért a rágókákkal, csörgőkkel... na jó, popsitörlős zacskókkal :)
Miket is szoktam ilyenkor összeszedni a gyerekekről? Csongorról nehezebb, mint Regőről volt, valahogy úgy érzem, kevésbé kategorizálható. De próbáljuk meg.
Evés: szopizik, ahányszor szeretne, nem tudom, hányszor és hány óránként, ez nem azt jelenti, hogy túl sűrűn. Alvások előtt és után biztosan, plusz nyűg esetén, és éjszaka ahányszor ébred, ami a kettő és a nagyon sok között váltakozik. Az utóbbi időben nagyon nyugtalanul evett, egy korty, fej elránt, vissza, még egy korty, de nem volt rosszkedvű, csak nem szopott kitartóan, csak éjjel. Utólag ezt a foga számlájára írom, mert tegnap észrevettem, hogy megint nyugodtabb. Ma kapott először pár kanál almalét, aranyos volt, cuppogta. Nem volt különösebben oda érte, de nem is utálta, csak szépen elfogadta. Jaj, ez is eljött... Regő is segített :)

Napirend: van, van, de nincs kőbe vésve. Ami szinte biztos, hogy ötkor kel, függetlenül attól, hogy hogy telt az éjszaka. Kettőt vagy hármat alszik, de ha nagyon fáradt, még este is elszenderedik egy picit. Megtanulta ritmusosan ringatni, rugóztatni magát a hintában, és előfordult már, hogy így magától elaludt. Amúgy se kell nagyon altatni, szopizik, aztán oldalra teszem le, cumit és pelust kap, és ha álmos, elalszik. De ez a hintában elszunnyadás, ez olyan meglepetésszerű, olyankor csak hintázni teszem le a hátára, dolgozgatok mellette, és egyszercsak ránézek, és azt látom, hogy jééé, elaludt :) Alvások között van evés, játék, tesók és mama szórakoztatása, járókázás és padlón randalírozás, kertezés, vagy séta, vagy megyünk valahova. Este a hat órát utálja, olyankor már nyűgös, én meg húzom picit az időt, hogy a többiekkel is összhangban legyünk... de fél hétkor van fürdés, egyedül a nagy kádban, mióta Regő rendesen koszos lesz estére. Aztán nagy szopi, és estére a kiságyba megy, és általában megvárja a tesóit ébren. Vagy elnézelődik, eljátszik az ágyban lévő dolgaival, vagy nyűgösködik, és akkor bejárunk nyugtatgatni, vagy kihozzuk, és Apa karján hallgatja, amíg a többieknek mesélek.
A mozgásfejlődését írtam, most már merem mondani, hogy forog, bár nem gyakran, de mindennap és mindkét irányba. Egészségesnek, erősnek, rendben lévőnek látom, már nem aggódom a mozgása miatt.
Számadatokat nem tudok, csak azt, hogy egy darab egynapos fogacskája van :) majd ha már nem lesz kora reggel is ilyen kánikula, elmegyünk megméretni. Nem hízott sokat, személymérleg szerint 7600 gramm körül lehet. 
És ami a lényeg, hogy ő a család kicsi tündére, mindenki szeme fénye, hálát adok az égnek, hogy lett. Remélem, ezt ő is mindig érezni fogja.

6 megjegyzés:

Emese írta...

Boldog fél évet ennek a kis 1 fogacskás tündérnek!

Gabka írta...

Gyönyörű baba! És igen, baba, nekem még Attilám, sőt, néha Rékám is az... :-)))
Boldog félévességet!!

Timi írta...

Köszönöm :)

Gabka, hát persze hogy baba, még sokáig az lesz, még Regő is az :)

Paat írta...

Hidd el, a harmadik addig lesz az örök kicsi , amíg nem lesz negyedik:)
Sokszor eszembe jut a 3 éves pici fiamról, hogy mikor a nagyfiam volt ekkora, akkor a már szintén nem bébi 1 éves hugi KOMOLY NAGY BÁTYJA volt. Nézőpontok:)))

Detti írta...

Boldog fél éves fordulót! Gyönyörű kisherceg! :) El lehet veszni azokban a csodaszép szemekben!

Orsi írta...

Boldog fél éves fordulót! :)